14 Eylül 2009 Pazartesi

Bugün saat 11.00 de Varlık Barışı Yasası Aliağa'da anlatılacak

Aliağa Ticaret Odası ile Aliağa Vergi Dairesi Müdürlüğü'nden Varlık Barışı toplantısı

Varlık Barışı Yasası 15 Eylül Salı günü (Bugün) Aliağa’da anlatılacak

Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa Vergi Dairesi Müdürlüğü, Gerçek veya tüzel kişilere ait olup yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının kayıt altına alınarak ulusal ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan ve 30 Eylül’e kadar uzatılan Varlık Barışı yasası ile ilgili bugün bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Krize karşı bir önlem olarak çıkarılan ve kayıt dışı varlıkların kayıt altına alınmasını içeren Varlık Barışı yasası hakkında Aliağa kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla 15 Eylül 2009 Salı günü Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda toplantı yapılacağını açıkladı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Kıymetli Varlıkların kayıt altına alınmasını amaçlayan Varlık barışı yasası ile ilgili olarak Odamız ve Aliağa Vergi Dairesi Müdürlüğümüz tarafından Aliağa kamuoyuna detaylı bir bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. 15 Eylül Salı günü Saat 11.00’de Odamız seminer salonunda yapılacak toplantıya tüm üyelerimizi bekliyoruz” dedi.

Varlık barışı kapsamına 1 Haziran 2009 tarihi itibariyle sahip olunan varlıklar girecek. Yurt içi ve yurt dışındaki kişi ve kuruluşlar, bu varlıklar için 30 Eylül 2009 tarihine kadar varlık barışı başvurusu yapabilecek. Yurt içi varlıklar için ilk uygulamadaki gibi yüzde 5, yurt dışı varlıklar için de yüzde 2 oranında vergi ödenecek. 2. varlık barışından, ilk uygulamadan farklı olarak katma değer vergisi nedeniyle yapılan tarhiyatlar da yararlandırılacak.