19 Nisan 2010 Pazartesi

MASTERLER ANTALYA'DA BULUŞTU.. İZMİRLİ MASTERLER KENTİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

MASTERLER ANTALYA’DA BULUŞTU.. İZMİRLİ MASTERLER KENTİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

1.ULUSLARARASI ANTALYA MASTER CUP 2010 FUTBOL TURNUVASINDA ROMANYA ŞAMPİYON OLDU.

ALİAĞA MASTERLER FUTBOL TAKIMI TURNUVAYI 1 GALİBİYET, 3 BERABERLİK VE 1 MAĞLUBİYETLE TAMAMLADI

Türk futboluna yıllarca hizmet ettikten sonra futboldan kopamayan emektar futbolcular Antalya’da Masterler Futbol turnuvasında buluştu. 1.Uluslararası Antalya Master Cup 2010 Futbol Turnuvası hafta sonu Antalya Topkapı ve Kremline Palace Hotel’de yapıldı. Turnuva Türkiye ve yurtdışından birçok emektar futbolcu ile spor adamının buluşmasını sağladı. Turnuvaya yurt dışından Yunanistan Gümülcine, Belarus, Romanya Köstence, İngiltere Londra, Kıbrıs Lefkoşe, takımları da katıldı. Dört günde 84 maçın oynandığı turnuvada Şampiyonluğa Romanya ulaştı.

Romanya, Belarus, Kıbrıs, Yunanistan gibi ülkelerden de takımların bulunduğu Turnuvada İzmir’i Aliağa, Azzuri, Karşıyaka, Bornova, Foça ve Balkan Göçmenleri temsil etti. 24 takımın üç gün süren zevkli mücadeleleri emektar spor adamlarının anılarını yeniden tazelemelerini sağladı. Gündüz sahada ter döken Masterler, akşamları da bir araya gelerek aktif spor yıllarını konuştu. Turnuva şampiyonu Romanya olurken, ikinci Afyon, 3. Antalya Sena, 4. ise Uşak oldu.

ALİAĞA MASTERLERİ İZMİR’İ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ.

Turnuvanın en ilgi çekici takımlarından olan Aliağa Masterler A grubunda Antalya, Amasya, Çanakkale, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takımlarıyla karşılaştı. Aliağa Masterler turnuvada İlk olarak Çanakkale Masterleriyle karşılaştı. Karşılaşmanın 13. Dakikasında kazanılan serbest vuruşta Aydın çok sert vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Çanakkale atağında Uğur, gole giden Ali Rıza’yı düşürdü. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Tevfik skoru eşitledi: 1-1. Aliağa-Çanakkale karşılaşması 1-1’lik sonuçla tamamlandı.

Aliağa Masterleri turnuvanın ikinci maçında Kuzey Kıbrıs Nicosia takımıyla karşılaştı. Bu maçta her iki takım da gol kaydedemeyince karşılaşma 0-0 sona erdi.

Aliağa Masterleri üçüncü karşılaşmada ev sahibi Antalya Masterleri ile karşılaştı. Aliağa atağında Aydın’ın şık pasında Hüseyin topla buluştu. Ortaladı, arka direk önünde Tuncay tamamladı: 1-0. Aliağa’nın golüne Antalya’da Sefa karşılık verdi: 1-1

Aliağa- Suluova maçı A grubunda tam beş golün kaydedildiği bir maç oldu. Aliağa karşılaşmada Suluova’yı 3-2 yenerken İzmir temsilcisinde golleri Veli (2), Tuncay  attı. Suluova’nın iki golünü ise Şahin kaydetti.

Aliağa Masterleri grubun son maçında turnuvanın favorisi olarak Gösterilen Romanya ile karşılaştı. Karşılaşma boyunca her iki takım da üst düzey mücadele ortaya koyarken Romanya takımı 25. Dakikada atılan golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Aliağa Masterleri bu sonuçlarla turnuvayı 1 Galibiyet, 3 Beraberlik ve 1 Mağlubiyet alarak 6 puanla tamamladı.

TEKNİK DİREKTÖR UĞUR EREN; BAŞARIYLA TEMSİL ETTİK

Aliağa Masterler Futbol Takımı teknik direktörü Uğur Eren, üç gün süren turnuvanın zevkli karşılaşmalarla birlikte emektar spor camiasını da bir araya getirdiğini belirtti. Eren, “Üç gün boyunca uzun yıllar Türk futboluna hizmet etmiş bir çok emektar futbolcu, teknik adam arkadaşımızla bir araya gelme fırsatı bulduk. Sadece yurt içi değil yurt dışından takımların da katıldığı turnuvanın organizasyonu çok güzel hazırlanmış. Ev sahibi Antalya masterlerine ve turnuvaya katılan tüm takımlara çok teşekkür ediyoruz. Bizler İzmir’den katılan diğer takımlarla birlikte İzmir’i burada başarıyla ve fair play anlayışıyla temsil ettik.” Dedi.

Turnuva sonunda şampiyonluk kupaları ile katılan takımlara plaket ve ödüllerinin verildiği tören düzenlendi. Törende Aliağa Masterler Kulübü Başkanı Bülent Aydın’a teşekkür plaketi takdim edildi ve turnuvaya katılan tüm takımlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.