2 Kasım 2010 Salı

ALİAĞA'DA KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ALİAĞA'DA KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI..

ALİAĞA TİCARET ODASI, KOSGEB DESTEKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLİYOR

ALİAĞA TİCARET ODASI, KISA SÜRE İÇİNDE BAŞLATILACAK OLAN KOSGEB KREDİ FAİZ DESTEĞİ UYGULAMASI VE KOSGEB VERİ TABANINA KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ UYGULAMALI TOPLANTI DÜZENLEYECEK

KOSGEB İZMİR KUZEY HİZMET MERKEZİ UZMANLARI, ALİAĞA TİCARET ODASI’NIN İŞBİRLİĞİNDE ALİAĞA’DAKİ TİCARET ERBABI, ESNAF VE KOBİLERLE BİRARAYA GELİYOR.

Başbakanlık Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından kısa süre içinde açıklanması beklenen Kredi faiz desteği uygulaması, Aliağa Ticaret Odası – KOSGEB İşbirliğinde Aliağa’daki esnaf, ticaret erbabı ve KOBİ’lere tanıtılacak. Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda 4 Kasım 2010 Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak bilgilendirme toplantısında, KOSGEB destekleri, KOSGEB veri tabanına kayıt işlemleri başta olmak üzere reel sektörün merak ettiği bir çok konuda KOSGEB Uzmanları Oda üyelerini bilgilendirecek.

KREDİ DESTEĞİ ÖNCESİ ALİAĞA’DA KOSGEB TOPLANTISI

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, “KOSGEB, kısa süre sonra açıklayacağı destek paketiyle KOBİ’lerimize, esnaf ve ticaret erbabımıza yönelik düşük faizli yeni kredi imkânı sağlayacak. 6 ayı geri ödemesiz 18 ay süreyle 30–50–80 bin TL olarak kredi verilecek. Üyelerimizin, Reel sektörün finansa erişim güçlüğü çektiği bu dönemde bu kredi önemli bir fırsat oluşturacak. Kredi fırsatından yaralanmak için işletmelerimizin KOSGEB veri tabanına kayıt olması, kayıtlı olanların ise 2009 beyannamelerinin güncellenmesi gerekiyor. Üyelerimizin KOSGEB desteklerini yakından tanıması ve KOSGEB veri tabanına nasıl kayıt olacağını öğrenebilmesi için KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkez Müdürlüğümüzle işbirliğinde bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Bu toplantıyı düzenlememiz için bize her zaman destek veren KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Sayın Kazım Akgün’e ilçemiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

ODA ÜYELERİ UZMANLARDAN KOSGEB DESTEKLERİNİ DİNLEYECEK

KOSGEB Desteklerinden Oda üyelerinin azami faydalanması için Aliağa Ticaret Odası olarak yoğun çaba gösterildiğini dile getiren ALTO Başkanı Saka, “Odamızda üyelerimizin KOSGEB veri tabanı kayıt hazırlık dosyalarını tamamlayarak KOSGEB’e ulaştırıyoruz. Hergün 40-50 arasında üyemizin dosyasını hazırlayarak KOSGEB’e ulaştırıyoruz. 4 Kasım Perşembe Günü Saat 10.00’da düzenleyeceğimiz KOSGEB destekleri bilgilendirme seminerinde de üyelerimiz KOSGEB ve destekleri hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olabilecek., merak ettikleri bir çok konuda uzmanlarımızın görüşlerini alabilecekler” Dedi.

4 Kasım 2010 Perşembe günü Saat 10.00’da Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılacak olan bilgilendirme toplantısında KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü KOBİ Danışmanları Sibel Timisi ve Konca Uygur, Aliağa Ticaret Odası üyelerine ve ilçedeki İş dünyasına KOSGEB Desteklerini kapsamlı şekilde anlatarak sorulara yanıt verecek.