11 Kasım 2010 Perşembe

Bülten No: İnt / Kasım 2010 / 0075

BASIN BÜLTENİ

KOSGEB KREDİLERİ 23 KASIM’DA BAŞLAYACAK

SANAYİ VE TİCARET BAKANI NİHAT ERGÜN TARAFINDAN KAMUOYUNA AÇIKLANAN KOSGEB KREDİ FAİZ DESTEKLERİ REEL SEKTÖRÜ UMUTLANDIRDI.

FOTOĞRAFLI

ALİAĞA TİCARET ODASI

ALİAĞA- İZMİR (11.11.2010)- Küçük ve orta ölçekli işletmeler ile İş dünyasının merakla beklediği KOSGEB Kredi Faiz desteği uygulaması ‘nın23 Kasım’da başlayacağının Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanması finans ihtiyacı duyan Esnaf, Ticaret Erbabı ve KOBİ’leri umutlandırdı.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Oda üyelerine yönelik yazılı bir açıklama yayınladı. Saka açıklamasında, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından bugün kamuoyuna açıklanan KOSGEB Kredi Faiz desteklerine, KOSGEB veri tabanına kayıtlı şahıs ve işletmelerin başvurabileceğini anımsatarak, “Sanayi ve Ticaret Bakanlığımıza üyelerimizin, reel sektörümüzün finansa erişim güçlüğü çeken KOBİ’lerimize destek verdiği için teşekkür ediyoruz. Ülke ekonomisini ayakta tutan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin bu desteklerle birlikte farklı desteklerle de güçlendirilmesi gerekiyor. Bu kredi destek paketinin piyasada ciddi bir hareketlilik sağlayacağına inanıyoruz“ dedi.

KOBİLERE VE REEL SEKTÖRE 1,5 MİLYAR TL LİK DESTEK HACMİ

Saka yaptığı açıklamada; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın KOSGEB vasıtasıyla KOBİ’lere toplam 1,5 Milyar TL destek hacmi oluşturduğunu belirterek, “Ölçek Endeksli Büyüme Kredisi Destek Programı kapsamında işletme başına verilecek mikro ölçekli kredinin üst limiti 30 bin lira, küçük ölçekli işletmeler için üst limit 50 bin lira, orta ölçekli işletmeler için üst limit ise 80 bin lira olarak tespit edildi. Bu çerçevede mikro kredi 10 işçiden az işçi çalıştıran, yıllık ciro toplamı 1 milyon liradan az olan, küçük ölçekli işletme kredisi 10-49 arası işçi çalıştıran, yıllık cirosu 1-5 milyon lira arası olan, orta ölçekli işletme kredisi 50-249 arası işçi çalıştıran, yıllık cirosu 5-25 milyon lira arası olan işletmelere verilecek. Destek paketi çerçevesinde verilecek kredilerin faizlerinin dörtte üçünü KOSGEB, dörtte birini işletme karşılayacak.” Dedi.

KREDİ FAİZİNİN DÖRTTE ÜÇÜNÜ KOSGEB KARŞILAYACAK

Saka, destek kapsamında Kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıldığını ve kadın girişimciler için kredi üst limitlerinin 10 bin lira daha yüksek tutulduğunu ifade ederek, “Bakanlığımız ve KOSGEB, Kredinin vadesinin ilk altı ayı ödemesiz, geri kalanı eşit taksitler halinde toplam 18 ay olarak belirledi. Faiz veya kar payının sadece 4'te 1 kredi kullanan işletme tarafından ödenecek.  kalan 4'te 3'ünü ise KOSGEB karşılayacak”. Dedi.

KOSGEB İZMİR KUZEY HİZMET MERKEZİNE TEŞEKKÜR

Oda üyelerinin KOSGEB veri tabanına alınması için yılın 12 ayı çaba gösterdiklerini ifade eden Saka, “Son bir ayda aktif üye sayımızın yüzde 10’u oranında yeni KOSGEB kayıt ve güncelleme başvurusu alıp KOSGEB’e gönderdik. Kredi faiz desteği, bayram tatilinin hemen ardından 23 Kasım’da başlayacak. KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi çok yoğun bir tempoyla çalışarak üyelerimizin işlemlerini yapıyor. Merkez Müdürü Sayın Kazım Akgün nezdinde tüm KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi çalışanlarına, uzmanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Üyelerimizin, sadece kredi dönemlerinde değil, yılın 12 ayı KOSGEB veri tabanına kayıt olabileceğini, güncellemelerini yapabileceğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Haber dokumanlari için linklere tiklayiniz:

Foto 1: http://bit.ly/deilpy

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka “Bu kredi destek paketinin piyasada ciddi bir hareketlilik sağlayacağına inanıyoruz”

ALİAĞA TİCARET ODASI - ALİAGA CHAMBER OF COMMERCE
Tel: +90 232 616 4151 - FCT: +90 533 4161457 Fax: +90 232 616 6772