15 Aralık 2010 Çarşamba

SGK'DAN KAYITDIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE SEMİNERİ

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALİAĞA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ALİAĞA MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ, 16 ARALIK PERŞEMBE GÜNÜ “KAYITDIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE VE KURUM ALACAKLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI” KONULU BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLEYECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aliağa Merkez Müdürlüğü tarafından Aliağa’daki iş çevreleri ve kurumlara yönelik “Kayıtdışı İstihdamla Mücadele ve Kurum Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması” konulu Bilgilendirme Semineri düzenlenecek. Seminer, 16 Aralık Perşembe günü Saat 15.00’de Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu’nda yapılacak

SGK Aliağa Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenecek Seminerde Sosyal Güvenlik Kurumu Eğitim Birimi Uzmanları Ufuk Akçapınar ve İsmail Ok katılımcılara, kurumun Kayıtdışı istihdamla mücadelesine ilişkin uygulama ve düzenlemeler ile Kurum alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kapsamlı bilgilendirme yapacak..

SGK Aliağa Merkez Müdürü Bilgin Bilgili, Kayıtdışı istihdamın Türkiye’nin ana sorunlarından birisi olduğunu belirterek, tüm kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşların, oda ve borsaların kayıtdışı istihdamla mücadelede birlikte hareket etmeleri gerektiğini kaydetti.

Bilgili, “Kayıtdışı istihdamla ilgili olarak Başbakanlık Genelgesine istinaden İl Müdürlüklerimiz bünyesinde, bilgi akışının sağlanması amacıyla Kayıtdışı İstihdamla Mücadele (KADİM) servisleri kuruldu. 16 Aralık Perşembe günü Saat 15.00’de Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda yapılacak olan toplantıya iş ve çalışma yaşamında olanlarla ilgili kurum ve kuruluşların katılımını bekliyoruz.” Dedi.