20 Ocak 2011 Perşembe

ALİAĞA TİCARET ODASI'NDAN TEKEL RUHSATI UYARISI

ALİAĞA TİCARET ODASI (ALTO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN SAKA, TÜTÜN, TÜTÜN MAMULLERİ VE ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞI YAPAN ODA ÜYELERİNE BELGE YENİLEME HATIRLATMASI YAPTI.

TÜTÜN VE ALKOL ÜRÜNLERİ SATIŞI YAPAN İŞYERLERİNDE 3 OCAK'TA BAŞLAYAN BELGE YENİLEMELERİ 31 OCAK'TA SONRA ERECEK.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu başkanı Adnan Saka, Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içki satışı yapan oda üyelerine belge yenileme hatırlatması yaptı. Saka, TEKEL Satış Ruhsat yenilemelerinin 3 Ocak’ta başladığını ve 31 Ocak’ta sona ereceğini belirterek, ilgili sektörlerde faaliyet gösteren üyelerin, belge yenileme işlemlerini biran önce tamamlaması gerektiğini kaydetti.

31 OCAK’A KADAR BELGE YENİLEME İŞLEMLERİ YAPILMALI

Saka, yaptığı açıklamada; “Tütün, tütün mamulleri ve alkollü içki satışı yapan üyelerimizin 2011 yılı için TAPDK Satış Belgeleri Yenileme işlemlerini yasa gereği Ocak ayı içerisinde yapmaları gerekiyor. Yenileme işlemlerini Ocak ayı içerisinde yapmayan üyelerimizin satış belgeleri 1 Şubat 2011 tarihi itibari ile askıya alınacak yine işlemlerini Nisan ayı sonuna kadar tamamlamayan üyelerimizin ise belgeleri iptal olacaktır. Üyelerimizin mağdur olmamaları için işlemleri zamanında tamamlamalarını rica ediyoruz” dedi.

BELGELER ALİAĞA TİCARET ODASI’NA TESLİM EDİLECEK

TAPDK Satış Belgeleri Yenileme işlemlerinin, İzmir’de bu konuda yetkili Oda olan İzmir Ticaret Odası tarafından yapıldığını söyleyen Saka, “Üyelerimizin İzmir’e giderek zaman ve iş kaybına neden olmaması için Aliağa Ticaret Odası’nda üyelerimizin belgelerini toplayarak İzmir Ticaret Odası’na ulaştıracağız.” Dedi.

ŞİRKETLER DE BELGELERİNİ YENİLECECEK

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, Şirket Statüsünde bulunan işletmeler hakkında yeni bir uygulama bulunduğunu da hatırlatarak, “Şirket statüsündeki üyelerimiz için bu yıl yeni bir uygulama başlamış olup; Daha önce Şirket temsilcisi adına çıkarılan belgeler, bu yıl Şirket adına çıkacağından, belgelerin değiştirilmesi zorunludur.” Dedi.

Tütün ve Alkol Satışı yapan Oda üyeleri, Ziraat bankasına yaptıkları ödemelerine ilişkin dekont, Oda kayıt belgesi ve Başvuru formunu 25 Ocak Salı gününe kadar Aliağa Ticaret Odası’na teslim edecek. Aliağa Ticaret Odası da bu belgeleri Ocak ayı sonuna kadar İzmir Ticaret Odası’na ulaştıracak.