17 Şubat 2011 Perşembe

ALİAĞA TİCARET ODASI'NDAN ÜYELERİNE "BECERİ10" PROJESİNE KATILIM ÇAĞRISI

ALİAĞA TİCARET ODASI’NDAN ÜYELERİNE “BECERİ10” PROJESİNE KATILIM ÇAĞRISI

ALİAĞA TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN SAKA; “TOBB VE DEVLET KURULUŞLARI İŞBİRLİĞİYLE BAŞLATILAN BECERİ10 PROJESİ KAPSAMINDA ÜYE İŞYERLERİMİZ İNTERNET ÜZERİNDEN ELEMAN TALEP EDECEK. BU TALEPLERE GÖRE OKULLARDA İŞSİZLERE EĞİTİM VERİLEREK İSTİHDAM EDİLMELERİ SAĞLANACAK. ODAMIZ ÜYESİ KURULUŞLARIMIZIN WWW.BECERİ.ORG.TR ADRESİNDEN ELEMAN TALEBİNDE BULUNMASINI İSTİYORUZ” DEDİ.

ALİAĞA’LI İŞLETMELERE ALTO’DAN ÇAĞRI… ELEMAN TALEPLERİNİZİ BECERİ  10 PROJESİ KAPSAMINDA YAPIN, EĞİTİLECEK İŞSİZLERİ İSTİHDAM EDİN SGK İŞVEREN PAYINI 4,5 YIL İŞKUR ÖDESİN…”

FOTOĞRAFLI

ALİAĞA TİCARET ODASI

ALİAĞA- İZMİR (17.02.2011)-  Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, MEB,  TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve İşkur arasında imzalanan protokol ile başlatılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi ile vasıfsız işgücünün mesleklendirilerek istihdam fırsatı yaratılacağını açıkladı.

KURUMLAR İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM İÇİN BİR ARAYA ELDİ.

ALTO Başkanı Adnan Saka, Oda üyesi kuruluşlara çağrıda bulunarak, TOBB, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Beceri10 projesi kapsamında eleman talebinde bulunmalarını söyledi. Türkiye’nin önde gelen kurumlarının işsizlik sorununa çözüm bulabilmek için harekete geçtiğini belirten Saka, yaptığı açıklamayla Beceri10 projesi konusunda Oda üyeleri, işsizler ve Aliağa kamuoyunu bilgilendirdi.

EĞİTİMİ TAMAMLAYAN İŞÇİNİN SGK İŞVEREN PAYI 4,5 YIL DEVLETTEN

“Beceri 10” sloganıyla pilot 19 ilde başlayan projenin İzmir’de de başlayacağını duyuran Saka, “Proje ile İş-kur’a kayıtlı işsizlere firmaların istedikleri alanlarda beceri kazandırılarak istihdam imkânı sağlanacak. Bu şekilde eleman istihdam eden işletmelerimizde İşçinin SGK İşveren payı 4.5 yıl boyunca İşkur ödeyecek.” Dedi.

TİCARET VE SANAYİ ODASI ÜYELERİ, ELEMAN TALEBİNDE BULUNACAK

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka proje kapsamında Türkiye genelinde 5 yılda 1 milyon kişinin istihdam edilmesinin amaçlandığını kaydederek, “Üyelerimiz www.beceri.org.tr sitesinden eleman talebinde bulunacak. Yeterli talep alan meslek alanlarında belirlenen okullarda eğitimler başlayacak. 3 ay sürecek Eğitimlere katılan işsizler, proje kapsamında eleman talebinde bulunan işyerlerinde 3 ay boyunca stajlarını yapacak ve başarılı olanlar bu işyerlerinde işe başlayacak.  Proje işsizler için de işverenler için de büyük bir şans. Kurs süresince günlük 15 TL yevmiye alacak olan kursiyer işsizler işe başladıklarında işçinin SGK işveren payını 4,5 yıl boyunca İşsizlik Sigorta Fonundan ödeyecek. Proje kapsamında öncelikle üyelerimizin beceri.org. tr den hangi meslek alanlarında eleman istediklerini belirtmeleri gerekiyor.” Dedi.

İŞKUR’A KAYITLI İŞSİZLER BAŞVURACAK

18 yaşından büyük, en az ilköğretim mezunu olan ve İş-Kur’a kayıtlı işsiz olan herkesin faydalanabileceği projenin meslek edindirme ve doğrudan istihdama dönük önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Saka, “Proje kapsamında Aliağa’da yaşayan işsizlerin faydalanması ve üyelerimizin aradıkları alanlarda vasıflı elemana kavuşmaları için yoğun çaba harcayacağız. Konu ile ilgili olarak üyelerimiz ve İşkur’a kayıtlı işsizler Odamızdan detaylı bilgi alabilmektedir” dedi.