7 Mart 2013 Perşembe

ALTO DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI - Basın Bülteni

ADNAN SAKA:”TİCARETE VE İŞ DÜNYASINA RENK KATAN KADINLARIN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLARIM”

ADNAN SAKA DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Başkanı Adnan Saka, sosyal ve ekonomik hayata renk katan kadınların 8 Mart dünya kadınlar gününü kutladı.

Hayatın her alanında duyarlılığı, fedakarlığı ve üretkenliği temsil eden kadınların gelecek nesilleri de hoşgörü ve sabırlılıkla yetiştirmesinin takdiri ve ilgiliyi hakkettiğini belirten Başkan Saka iş hayatına kadın eli değmesinin ülkenin vizyonuna da yön vereceğini ifade etti.

Adnan Saka:“Kadınların Ülkemizde Etkinliği Artacaktır”

ALTO’nun 1500 faal üyesi bulunduğunu, bu üyelerin 174 tanesinin kadın olduğunu ve bu sayının her geçen gün arttığını söyleyen Başkan Saka:”İlçemizde son dönemde kadın girişimcilerin sayısında önemli artış bulunuyor. Oda olarak biz de bu oranın artması için çalışmalarda bulunuyoruz. Bu kapsamda 2012 yılında bazı faaliyetlerimiz oldu. Katılımcılarının %90’ının kadın olduğu aşçılık kursu düzenledik. 32 kişinin katıldığı kursun sona ermesiyle 2 kadın üyelerimiz tarafından istihdam edilirken, 3 kadın yine odamızda KOSGEB’in de destekleri ile düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılarak kendi işletmelerini kurma yolunda önemli adım attılar. Düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayan kadın girişimcilerden biri ilçemizde Mum Evi açtı. Bir diğer kadın girişimci el işlerinin ön plana çıktığı Cennet Piko adında bir işletme açtı. Bunlar sadece bizim çalışmalarımız sonucunda takip ettiğimiz ve sonuca ulaştığını gördüğümüz kimseler. Ben inanıyorum ki gerek Aliağa’da gerek de ülkemizde kadınların iş dünyasında etkinliği artacaktır” dedi.

Haber Fotoğrafı:

Adnan Saka foto