28 Mayıs 2013 Salı

TÜRKİYE DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ ALİAĞA'DA BULUŞTU

TÜRKİYE DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜ ALİAĞA’DA BULUŞTU

Aliağa Ticaret Odası(ALTO), bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası 2. Aliağa Demir Çelik Zirvesi’nde sektörün liderlerini buluşturdu.

Güney Afrika, Almanya, Rusya, A.B.D., İngiltere, Fransa ve İtalya’dan da sektörün önemli firmalarının katıldığı zirveye Türkiye’den de üst düzey katılım gerçekleşti.

ALTO Başkanı Adnan Saka Aliağa’nın hızla sanayileşmesinin bir gereği olarak bu zirveyi ilk kez geçen yıl planladıklarını, bu yıl da ikincisi ile daha geniş bir kitleye ulaştıklarını belirtti.

EBY Summit’in katkılarıyla bu yıl 2. Kez gerçekleşen zirvede sektörün geleceği, sektörel gelişmeler, yeni teknolojiler konuşulurken Borsa İstanbul Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz çelik piyasasının Türkiye’de belirlenmesi için çalışmalarda bulunduklarını söyledi. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla Borsa İstanbul’un dünya çelik fiyatlarının belirlendiği bir borsa olmasını amaçladıklarını belirten Yılmaz’ın açıkamaları ilgiyle karşılandı.

Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan Türkiye demir çelik sektörüne ilişkin bilgiler verirken geçen yıl düzenlenen zirvede görüşlerini yineleyerek Aliağa Ticaret Odası’nın, Ticaret ve Sanayi Odası olması gerektiğini belirtti.

Zirveye katılan firmaların sunumlarını yapmasının ardından firmaların ikili görüşmeler yapabilmelerini sağlayabilmek için yuvarlak masa görüşmeleri de organize edildi.