30 Haziran 2013 Pazar

ALTO ÜYESİ ELOT MÜHENDİSLİK'TEN TİCARETTE ULUSLARARASI ADIM

ALTO ÜYESİ ELOT MÜHENDİSLİK’TEN TİCARETTE ULUSLARARASI ADIM
ALTO ÜYESİ ELOT MÜHENDİSLİK YUNANİSTAN İLE İŞBİRLİĞİNE GİDİYOR
ALTO üyesi ELOT Mühendislik Yunanistan’dan güneş enerjisi paneli üretimi yapan EST ENERGY isimli firma ile işbirliğine gidiyor.
ALTO’nun üyeleri ile birlikte 14-15-16 Haziran 2013 tarihlerinde gerçekleşen 3. Türk-Yunan Kültür, Sanat ve Ticaret Festivali’ne katıldığı sırada 15 Haziran 2013 tarihinde Midilli Ticaret Odası’nda yapılan ikili görüşmeler sonucu ELOT Mühendislik ile EST ENERGY işbirliği için prensip anlaşması yaptı.
Güneş enerjisi panelleri üretimi ve dağıtımı yapacağız
ELOT Mühendislik firma sahibi, Elektrik Mühendisi T. Kürşad Tanrıkulu Yunanistan’da bulunan bu firma ile işbirliğine gitmelerinin önemine dikkat çekerken şunları söyledi:” EST ENERGY güneş enerjisi konusunda avrupada deneyim kazanmış bir şirket. Şu anda kendi patentli ürünlerini Çin’de kendi adına üretimini yaptırmakta. Atina ve Amsterdam’da stok merkezlerinden Avrupa’ya dağıtımı yapılıyor. Yaptığımız ikili görüşmede Türkiye’de bir proje ofisi açılması ile stok merkezi kurulması konularında işbirliği için prensip anlaşmasına vardık. 5 Temmuz 2013 tarihinde EST ENERGY sahibi Alkis N. Iliadis firmamızı ziyarete gelecek daha sonra bizler de Yunanistan’a gideceğiz. Önümüzdeki bir ay içinde de somut adımları atmaya başlayacağız” dedi.
Uluslararası işbirliğine gidilmeli
T. Kürşad Tanrıkulu yenilenebilir enerjinin önem kazandığı günümüzde uluslararası işbirliğine giderek daha hızlı ve başarılı sonuçlarlar alınabileceğinin de altını çizdi.

Web   : www.alto.org.tr