26 Temmuz 2013 Cuma

ALİAĞA BÜYÜYOR, YATIRIMCILAR ALOSBİ'YE YÖNELİYOR - Basın Bülteni

ALİAĞA BÜYÜYOR, YATIRIMCILAR ALOSBİ’YE YÖNELİYOR

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) üyesi firmalar, Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) gerçekleşen toplantıya katıldı.

ALOSBİ’nin geldiği aşamanın ve ALOSBİ üyelerinin beklentilerinin konuşulduğu toplantıda ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan açıklamaları ile dikkat çekerken ALTO Yönetim Kurulu Başkanı ve ALOSBİ Başkan Yardımcısı Adnan Saka ve ALOSBİ Bölge Müdürü Bülent İlktuğ toplantıda geleceğe dair umut dolu mesajlar verdi.

Atıl Akkan:”60 adet tapu verdik, yenileri içinde görüşmelerimiz sürüyor”

Kuzey Ege Çandarlı Limanının yapımında sona yaklaşıldığını vurgulayan Atıl Akkan Petkim’in de liman yatırımları bulunduğunu ve ALOSBİ’nin lojistik anlamda çok avantajlı bir duruma gelmeye başladığını vurguladı. Uzun süre bankalarla yaşanan sıkıntılar nedeni ile yer satışlarını yapamadıklarını belirten Akkan;”Bankalarla sorunları çözmemizin hemen ardından bankalara olan borcun büyük bir kısmını ödedik. 60 tane tapu verdik. Yatırım yapmak isteyen ve önemli ölçüde alana ihtiyacı olan firmalarla da görüşmelerimiz hızla sürüyor. Artık ALOSBİ olumlu gelişen bir ivme kazandı. Kuzey Ege Çandarı Limanı’nın ve Petkim limanı ile çevredeki liman yatırımlarının tamamlanmasıyla ALOSBİ daha da hızlı büyüyecektir. Yatırımcılar ek maliyetlerden kaçmak için limanlara ve depolama alanlarına yakın yerleri tercih ediyor. ALOSBİ de Kuzey Ege Çandarlı Limanına 14, Aliağa limanlarına 9 km mesafede yatırımcıları bekliyor” dedi.

Adnan Saka:“Aliağa Türkiye’nin parlayan yıldızıdır”

ALTO Başkanı ve aynı zamanda ALOSBİ Başkan Yardımcısı Adnan Saka, ALOSBİ’nin üyeleri ile ilk kez bu şekilde bir araya gelindiğine dikkat çekerken şunları söyledi:”ALOSBİ’de bulunan üyelerimizin yaşadığı sıkıntılar, beklentileri ve önerileri bizim için oldukça önemli. İstedik ki Odada bir araya gelelim ve sorunlarımızı, gelişmelerimizi karşılıklı tartışalım. Gördük ki oldukça verimli bir toplantı oldu. ALOSBİ’nin ve Aliağa’nın Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu vurguladık. Ağır sanayisiyle, kimya sanayisiyle, enerji sektörüyle, demir çelik firmaları ve gemi sökümüyle, limanları ve organize sanayi bölgesi ile Aliağa büyüyor, gelişiyor ve ülke ekonomisine daha büyük katkı sağlıyor” dedi.

Adnan Saka:”12 Ekim 2013’te “Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi”ni gerçekleştireceğiz”

Aliağa’nın limanları ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başardığını söyleyen Saka:”Aliağa liman ve iskelelerinden 2010 yılında yaklaşık 7 milyar dolar, 2011 yılında 10 milyar dolar ve 2012 yılında 11 milyar dolar ihracat yapılmıştır. Aynı şekilde Aliağa limanlarında 2010 yılında 34 milyon ton, 2011 yılında 39 milyon ton ve 2012 yılında 54 milyon ton elleçleme yapıldığını görüyoruz. Aliağa limanlarına gelen gemi sayısı da doğal olarak her yıl artmaya devam ediyor. Bakıldığı zaman 2010 yılında 4558, 2011 yılında 4989 ve 2012 yılında 5071 geminin Aliağa limanlarına geldiğini görüyoruz. Yeni yatırımlarla Aliağa çok kısa süre içinde ülkenin en önemli ticari ve sanayi merkezi haline gelecektir. Biz Aliağa Ticaret Odası olarak tüm bu dinamikleri birleştirerek bölgemizin önemini vurgulamak, ilçemizin ve yatırımların bilinmeyen yönlerini göstermek ve Aliağa bölgemizin uluslararası bilinirliğini, etkinliğini arttırmak için 12 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşecek olan ‘Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’ni planladık. Zirveye 5’in üzerinde farklı ülkeden ve bakanlık düzeyinde katılım olacak. Doğru planlamalarla, etkili projelerle inanıyoruz ki ALOSBİ de Aliağa da uluslararası etkinliği olan bir ilçe durumuna gelecektir” dedi.

Adnan Saka – Atıl Akkan – Bülent İlktuğ

Adnan Saka – Atıl Akkan – Bülent İlktuğ 1